Αρχική / Ιστορίες αγάπης / Ένα δύσκολο ξεκίνημα

Ένα δύσκολο ξεκίνημα

Της Άννας Κ.

Αυτή είναι η ιστορία μας. Η δική μου ιστορία και του γιου μου.
Μάρτιο του 18 μένω έγκυος στο 3ο μου παιδί. Όλο χαρά και προσμονή δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο παρά μόνο το θηλασμό, βλέπετε στα άλλα μου 2 παιδιά δεν κατάφερα να θηλάσω για πολλούς λόγους που δεν θα ήθελα να αναλύσω, αλλά όχι από επιλογή.
Πάντα στη σκέψη του μητρικού θηλασμού και στην εικόνα μίας θηλάζουσας μαμάς με έπιανε συγκίνηση και περίμενα πως και πως να το ζήσω κι εγώ. Άλλωστε όλες τα κατάφερναν, εγώ γιατί όχι;


Σε αυτό το παιδί είχα πεισμώσει, έλεγα θα τα καταφέρω ο κόσμος να χαλάσει και έτσι πέρναγε ο καιρός και το μωράκι μου μεγάλωνε στη κοιλίτσα μου.
25/11/2018 μπαίνω να γεννήσω μετά από μια μεγάλη περίοδο λανθάνουσας φάσης που με ταλαιπώρησε πολύ. Χωρίς να τα πολυλογώ, ο τοκετός δεν εξελίχθηκε καλά και λίγο πριν βγει το μωρό μου παθαίνω κεντρική αποκόλληση πλακούντα. Με τρέχουν για επείγουσα καισαρική και το μωρό βγαίνει νεκρό. Κάνουν ανάνηψη στο μωρό και ευτυχώς αντέδρασε και συνήλθε.

Οι επόμενες ώρες και μέρες δραματικές, εγώ σε κατάσταση σοκ και άρνησης να παλεύω να βγάλω λίγες σταγόνες για το μωρό μου ενώ το είχαν στη μονάδα. Το μωρό σε άσχημη κατάσταση, να μην μου λένε οι γιατροί τίποτα και με τα πολλά πέρασαν οι μέρες. Εγώ πάλευα με αντλήσεις και χάπια για αύξηση παραγωγής και πήγαινα το γαλατακι μου σε εκείνον.

Μετά από 10 μέρες τον πήρα σπίτι και εκεί ξεκινάει ο Γολγοθάς μας. Το παιδί πονούσε καθημερινά, έκλαιγε, ούρλιαζε. Όλοι μου έλεγαν δεν είναι τίποτα, θα περάσει. Εγώ άυπνη σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, να παλεύω να κερδίσω τον θηλασμό. Περνάει ο καιρός και έρχεται ο πρώτος μήνας για ζύγισμα, 500 γρ συν. Σκέφτομαι τόση ταλαιπωρία μόνο τόσο βάρος; Κανείς δεν μας είπε τίποτα, μόνο η εύκολη λύση δώσε ξένο. Εγώ αρνιόμουν έλεγα όχι θα το παλέψουμε.

Έρχεται και ο 2ος μήνας τα ίδια, και στο 3ο μας χτυπάει την πόρτα η στασιμότητα βάρους. Πλέον είχε βγει από όλες τις καμπύλες ανάπτυξης και ψάχναμε το γιατί. Εξετάσεις καθαρές οπότε  βγαίνει στο τραπέζι η λέξη αλλεργία. Εγώ να αναρωτιέμαι τι είναι αυτό και κάνεις να μην με βοηθάει. Κάπως έτσι βρήκα την ομάδα στο Facebook και κάνοντας ένα βήμα τη φορά και με πολύ διάβασμα και πολλούς γιατρούς, κατάλαβα ότι κερδίσαμε τζακ ποτ και σε αυτό και όχι μόνο στη γέννα γιατί ο μικρός μας έχει πολυτροφικες αλλεργίες οι οποίες εκδηλώθηκαν πολύ γρήγορα μετά τη γέννα, πράγμα σπάνιο.

Με πολύ υπομονή από μέρους μου, βοήθεια από την ομάδα και διάβασμα καταφέραμε να φτάσουμε τους 8 μήνες θηλασμού και ο μικρός να μπει στις καμπύλες του. Δεν ξέρω για πόσο θα αντέξω, γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο, αλλά κάθε φορά που τον κοιτάω μου δίνει δύναμη να συνεχίσω..

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας ιστορία θηλασμού, αποθηλασμού, αποχής, αλλεργίας, μητρικής αγάπης στείλτε τη μας στο admin@breastfeeder.eu

Αφήστε ένα σχόλιο