Αρχική / About me

About me

Πριν να γίνω μαμά όλα τα είχα στο μυαλό μου εύκολα, να γεννήσω, να θηλάσω, να μεγαλώσω το μωρό μου χωρίς προβλήματα. Δεν ήρθαν όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα και όταν το περιβάλλον δεν είναι υποστηρικτικό οι δυσκολίες αυξάνονται.
Το ένα μου μωρό δεν κατάφερα να το θηλάσω, είχε κοντό χαλινό που δεν βρέθηκε ειδικός να τον αξιολογήσει και ο θηλασμός δεν ξεκίνησε ποτέ.  Άντλησα για αυτό το μωρό μου το γάλα μου για 6 μήνες. Το δεύτερο μου μωρό το θήλασα για τρία χρόνια αφού είχα μελετήσει μόνη μου ότι χρειαζόταν να γνωρίζω να κάνω από το πρώτο δευτερόλεπτο της γέννησής του για να τα καταφέρω.
Το δεύτερο μου μωρό εμφάνισε όμως συμπτώματα αλλεργίας τον δεύτερο μήνα ζωής του που την αντιμετώπισα με τη λιγοστή ενημέρωση τότε και με τη γνώση πως ο θηλασμός είναι το βασικό μου όπλο.

Τα μωρά μου μεγάλωσαν, όμως, πολλές μητέρες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ίδια ή παρόμοια προβλήματα. Μία ομάδα στο Facebook ήταν το έναυσμα να μαζευτεί υλικό που θα βοηθούσε τη μητέρα να θηλάσει, να αντιμετωπίσει τις βρεφικές αλλεργίες, να θρέψει το μωρό της.
Η θηλάζουσα, η αλλεργιομαμά, απλώς η μαμά που το ψάχνει, που μελετά, που αφυπνίζεται να βρει λύσεις.

Το blog γεννήθηκε ως ιδέα να μαζευτεί αυτό το υλικό και διαδικτυακά ώστε να έχουν πρόσβαση και μητέρες που δεν χρησιμοποιούν τα social media.

Ό,τι γράφεται σε αυτό το blog είναι συλλογή πληροφορίας από έγκυρες πηγές και οργανισμούς, όμως δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας ή την υγεία του παιδιού σας απευθυνθείτε άμεσα στον ιατρό ή στον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αγλαΐα Παπαδήμα για την έγκρισή της να αναδημοσιευθεί υλικό από το προσωπικό της αρχείο.