Αρχική / Θηλασμός / Άλματα ανάπτυξης
baby development

Άλματα ανάπτυξης

Τι είναι το άλμα ανάπτυξης

Κατά τη διάρκεια ενός άλματος τα θηλάζοντα βρέφη θηλάζουν περισσότερο συχνά από το συνηθισμένο (μερικές φορές κάθε ώρα) και είναι πιο ανήσυχα ως συνήθως.
Τα περισσότερα μωρά περνούν αρκετά άλματα ανάπτυξης τους πρώτους 12 μήνες.
Η αύξηση των θηλασμών και της παραγωγής γάλακτος κατά τη διάρκεια των αλμάτων είναι προσωρινή. Στα αποκλειστικά θηλάζοντα βρέφη η παραγωγή αυξάνει γρήγορα κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων ζωής και μένει περίπου σταθερή μεταξύ του 1ου και 6ου μήνα.
Η φυσική ανάπτυξη δεν είναι η μόνη αιτία που τα μωρά νιώθουν προσωρινά την ανάγκη για αύξηση των θηλασμών. Τα μωρά φανερώνουν συχνά παρόμοια συμπεριφορά (αυξημένοι θηλασμοί με ή χωρίς αυξημένη ανησυχία) όταν επιτυγχάνουν νέο αναπτυξιακό στάδιο όπως το να μπορούν να γυρίσουν μόνα τους, το μπουσούλημα, το περπάτημα ή η ομιλία.


Πότε τα μωρά περνούν άλματα ανάπτυξης


Τα μωρά δεν ακολουθούν ημερολόγιο, οπότε το μωρό μας μπορεί να ακολουθήσει διαφορετικό πρόγραμμα.

Πόσο διαρκούν

Συνήθως διαρκούν 2-3 μέρες, αλλά μερικές φορές και 1 εβδομάδα ή και παραπάνω.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης ενός άλματος ανάπτυξης

Ακολουθούμε το παιδί. Τα μωρά αυτόματα θα πίνουν περισσότερο γάλα από τους συχνότερους θηλασμούς και η παραγωγή θα αυξηθεί.
Δεν χρειάζεται να δώσετε στο μωρό συμπλήρωμα ή αντλημένο γάλα κατά τη διάρκεια ενός άλματος. Το συμπλήρωμα ή οι προγραμματισμένοι θηλασμοί παρεμβαίνουν στη φυσική προσφορά και ζήτηση του γάλακτος και εμποδίζουν το σώμα να λάβει το μήνυμα για περισσότερο γάλα κατά τη διάρκεια του άλματος.
Μερικές μητέρες νιώθουν πιο πεινασμένες ή διψασμένες όταν το μωρό περνάει άλμα. Ακούστε το σώμα σας, ίσως χρειαστεί να τρώτε περισσότερο και να πίνετε περισσότερα υγρά όταν το μωρό θηλάζει συχνότερα.

Σημείωση του συντάκτη: Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το ιστολόγιο είναι μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να θεωρούνται ως ιατρικές συμβουλές ή οδηγίες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας για κάθε θέμα που αφορά την υγεία και την ευημερία σας. Περισσότερες πληροφορίες στους Όρους χρήσης της σελίδας.
Πηγές:
http://kellymom.com/hot-topics/growth-spurts/
https://www.lllc.ca/faq-page/exactly-what-%E2%80%9Cgrowth-spurt%E2%80%9D

Disclosure
Το blog περιέχει διαφημίσεις της Google. Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, αλλά κάνοντας ένα κλικ σε αυτές το blog λαμβάνει μια μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφήστε ένα σχόλιο