Αρχική / Θηλασμός / Το γάλα νερό δεν γίνεται
breastmilk

Το γάλα νερό δεν γίνεται

Ο μητρικός θηλασμός και η χρήση ανθρώπινου γάλακτος

  • Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αναφέρει ότι:
   “There is no upper limit to the duration of breastfeeding and no evidence of psychologic or developmental harm from breastfeeding into the third year of life or longer.”
   “Δεν υπάρχει άνω όριο στη διάρκεια του θηλασμού και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θηλασμός είναι επιβλαβής στην ψυχολογία ή την ανάπτυξη του παιδιού τον τρίτο χρόνο της ζωής ή πέρα από αυτόν.”
  • H Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών αναφέρει ότι:
   “Health outcomes for mothers and babies are best when breastfeeding continues for at least two years. Breastfeeding should continue as long as mutually desired by mother and child και
   If the child is younger than two years, the child is at increased risk of illness if weaned.”
   “Τα αποτελέσματα της υγείας για τις μητέρες και τα μωρά είναι τα καλύτερα όταν ο θηλασμός συνεχίζεται για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται όσο επιθυμεί η μητέρα και το παιδί και αν το παιδί είναι ηλικίας κάτω των δύο ετών, το παιδί διατρέχει αυξημένο κίνδυνο ασθένειας εάν απογαλακτιστεί.”
  • Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Καναδά αναφέρει ότι:
   “Principles and recommendations for infant nutrition from birth to six months. Breastfeeding – exclusively for the first six months, and sustained for up to two years or longer with appropriate complementary feeding – is important for the nutrition, immunologic protection, growth, and development of infants and toddlers.”
   “Αρχές και συστάσεις για τη διατροφή των βρεφών από τη γέννηση έως τους έξι μήνες. Ο θηλασμός – αποκλειστικός για τους πρώτους έξι μήνες και με διάρκεια έως και δύο χρόνια ή περισσότερο με κατάλληλη συμπληρωματική διατροφή – είναι σημαντικός για τη διατροφή, την ανοσολογική προστασία και την ανάπτυξη βρεφών και νηπίων.”
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι:
   “Thereafter, to meet their evolving nutritional requirements, infants should receive nutritionally adequate and safe complementary foods while breastfeeding continues for up to two years of age or beyond.”
   “Στη συνέχεια, για να ικανοποιήσουν τις εξελισσόμενες διατροφικές τους ανάγκες, τα βρέφη θα πρέπει να λαμβάνουν επαρκή και ασφαλή συμπληρωματικά τρόφιμα, ενώ ο θηλασμός θα συνεχίσει μέχρι και τα δύο χρόνια ή και μετά.”
Σημείωση του συντάκτη: Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το ιστολόγιο είναι μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να θεωρούνται ως ιατρικές συμβουλές ή οδηγίες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας για κάθε θέμα που αφορά την υγεία και την ευημερία σας. Περισσότερες πληροφορίες στους Όρους χρήσης της σελίδας.
Πηγές:
http://pediatrics.aappublications.org/content/115/2/496
http://www.aafp.org/about/policies/all/breastfeeding-support.html
http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/nutrition/infant-nourisson/recom/index-eng.php#a7Rationale
σελίδα 8 του βιβλίου ή 15 του pdf
και σελίδα 1 του βιβλίου ή 7 του pdf
Fat and Energy Contents of Expressed Human Breast Milk in Prolonged lactation

Disclosure
Το blog περιέχει διαφημίσεις της Google. Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, αλλά κάνοντας ένα κλικ σε αυτές το blog λαμβάνει μια μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Αφήστε ένα σχόλιο